Лікарі отримають вакцину із усіма необхідними розхідними матеріалами

Медикам розкажуть про вакцини компаній Pfizer і AstraZeneka

Мобільні бригади, які вакцинуватимуть буковинців від COVID-19, сьогодні розпочали навчання. Так, по дві команди медичних працівників займатимуться онлайн у Вижниці, Кіцмані та Сокирянах, чотири – у міській поліклініці №1. Чотири бригади, які робитимуть щеплення під час першої хвилі вакцинальної кампанії, матимуть заняття офлайн у Києві. Стартують вони 17 лютого, повідомляє Чернівецька ОДА.

Медикам розкажуть про вакцини компаній Pfizer і AstraZeneka, правила їх використання та введення. Вони детально вивчать інформацію про ці препарати – від маркування на флаконах та умов зберігання до особливостей нагляду за пацієнтом після щеплення.

Як розповіла директорка Глибоцького центру первинної медико-санітарної допомоги Марія Мельничук, на дводенні навчання до столиці відправлятимуть дві своїх бригади. Кожна із них складатиметься із двох лікарів та трьох осіб середнього медичного персоналу.

– Це досвідчені медики, які проводили і проводять планові щеплення. Однак для них важливо зрозуміти логістику процесу, ознайомитися із особливостями роботи пунктів вакцинації, – пояснила Марія Мельничук.

Передбачено також, що лікарі отримають вакцину із усіма необхідними розхідними матеріалами, зокрема, шприцами та спеціальними бактеріальними ємностями для їхньої утилізації.

Залишити відповідь