Президент підписав закон про збільшення чисельності ДПСУ

Відео

30.04.2024 21:39

Укрінформ

Володимир Зеленський підписав закон про збільшення штатної чисельності Державної прикордонної служби України.

Про це Президент повідомив у вечірньому зверненні, передає Укрінформ.

«Відзначив званням Герой України майстер-сержанта Олега Пришневського та підполковника Дмитра Олексюка. Дякую, хлопці! Також підписав указ про відзначення державними нагородами – «Хрестом бойових заслуг», орденами 271 воїна-прикордонника. Також підписав закон України про збільшення штатної чисельності Державної прикордонної служби – це відзнака державою вашої ефективності, воїни, у захисті України, нашої незалежності, життя наших людей», – розповів він.

Відео: ОП

Глава держави також висловив вдячність кожному воїну Державної прикордонної служби України.

«Сьогодні – їхній професійний день. Це тисячі фахових воїнів, справді хоробрих людей, які не лише захищають наш державний кордон, а й разом з усіма Силами оборони та безпеки України б’ються на фронті, зокрема на найбільш гарячих напрямках. І б’ються справді героїчно. Дякую кожному солдату, сержанту, офіцеру та генералу Державної прикордонної служби України, усім підрозділам, які знищують окупанта й оберігають наші громади у прикордонні від російських терористів. Кожна знищена російська ДРГ, кожен відбитий російський штурм – це наближення того дня, коли дійде навіть до божевільних у Кремлі, що їм не зламати України», – сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський подякував прикордонникам за самовідданість у боротьбі за незалежність України

Він поіменно відзначив підрозділи та воїнів ДПСУ, які саме цими днями й тижнями проявили себе в боях.

«Луганський прикордонний загін, бригада «Помста», і особливо сержант Антон Кирилов, старший сержант Василь Лусків та старший лейтенант Сергій Незговоров. Я дякую, хлопці! Донецький прикордонний загін: солдати Ярослав Федоренко та Денис Яблінський, старший солдат Олег Зімірський. Дякую! Південь нашої держави – воїни Херсонського прикордонного загону: солдат Сергій Троценко, сержант Юрій Швець і старший сержант Антон Канівець. Дякую! Бердянський прикордонний загін – особливо сержант Дмитро Мануілов та старший лейтенант Сергій Перетятко. Молодці! Наші воїни прикордонної служби з підрозділів Морської охорони. Дякую всім вам! А особливо заслуговують вдячності матрос Артем Назаренко, старший матрос Валерій Луценко, головний старшина Юрій Петрик та лейтенант Антон Конученко. Також Чернігівський прикордонний загін, воїни якого воюють на Новопавлівському напрямку – і справді результативно. Солдат Анатолій Романченко, штаб-сержант Костянтин Мельничук та головний сержант Денис Бортний. Дякую вам за хоробрість, хлопці, та всім вашим побратимам!» – розповів Президент.

Читайте також: Андрій Демченко, речник Державної прикордонної служби

Як відомо, 30 квітня в Україні відзначається День прикордонника. Свято встановлено згідно з указом Президента від 27 квітня 2018 року. Дата свята вибрана не випадково: саме цього дня, у 1918 році, під час російсько-української війни, армія УНР вийшла на кордон України та встановила на ньому державні символи.

Фото: ОП

   
Новини з передової

Залишити відповідь