Новини
Це має насторожити водіїв. 4 запахи, які сигналізують про несправності в авто

06.05.2024

Поява незвичайних запахів в авто має насторожити водія, оскільки це означає, що з машиною не все гаразд. Щоб уникнути небезпечної ситуації на дорозі, слід негайно звернутися до механіка.

Які запахи сигналізують про проблеми з автомобілем, розповідає Daily Exspress.

Запах горілої гуми

Представник компанії GM Parts Direct заявив, що один із найпоширеніших запахів у транспортному засобі — горіла гума. Вона може свідчити проблему з гальмівною системою.

“Найпоширенішою причиною запаху гуми, що горіла, є перегріте гальмо, це може статися через різке гальмування при русі з зупинками або їзди під гору”, — каже експерт.

Гальма також можуть швидше перегріватись, якщо гальмівні колодки зношені. Водіям слід дослухатися до скреготу, який може вказувати на зношені колодки.

“Зупиніться в безпечному місці та вимкніть двигун, якщо запах сильний. Огляньте шини та гальма на наявність ознак пошкодження або перегріву”, — говорить фахівець.

Запах пластику

Також на несправність автомобіля може вказувати запах горіння пластику. Часто це свідчить про несправність електрики автомобіля, наприклад про перегрівання дротів або перегорання запобіжника.

Водії, які відчули цей запах, мають терміново показати автомобіль механіку.

Запах металу

Якщо у машині з’явився запах металу, це може означати несправність гальм або двигуна.

“Запах металу може бути викликаний декількома проблемами. Перший полягає в тому, що ваші гальма перегріваються, і це може бути попереджувальною ознакою того, що вони працюють дуже сильно і скоро можуть вийти з ладу”, — кажуть автомобілісти.

Також цей запах може свідчити про внутрішні проблеми двигуна, наприклад надмірне зношування компонентів через низький рівень масла або механічної несправності. Ігнорування цього запаху може призвести до відмови від гальм або навіть пошкодження двигуна, тому краще звернутися до фахівця негайно.

Запах тухлих яєць

Ймовірно, цей запах спричинений проблемою з каталітичним нейтралізатором, оскільки транспортний засіб виділяє більше забруднювачів, ніж мало б.

“Це часто свідчить про проблему з паливною системою, наприклад, несправність каталізатора. Це частина вихлопної системи вашого автомобіля і відіграє важливу роль у зниженні шкідливих викидів, перетворюючи забруднювальні речовини, наприклад сірководень, що створює запах яєць, на менш токсичні гази”, — попереджають експерти.

Це означає, що знижується продуктивність двигуна і тому ушкоджуються інші компоненти автомобіля.

” ”

–>

Джерело

   

Залишити відповідь