Новини
Чому дорослих нудить у транспорті і як із цим можна впоратися

06.05.2024

Дітей у транспорті часто хитає і нудить, тому що у них ще недорозвинений вестибулярний апарат. Однак і дорослих часто заколисує в машині або автобусі й починається неприємна нудота, що значно псує всю подорож.

Чому це відбувається і як можна з цим впоратися, розповідає лікар Юрій Габорець в Instagram.

Чому дорослих нудить у транспорті

За словами фахівця, дорослих може заколисувати та нудити у транспорті через детренованість. Тобто організм отримує дуже багато інформації про зміну положень тіла та зіставляє їх із тим, що він бачить.

Фактично, заколисування і нудота виникають через те, що ви крутите головою на всі боки, часто змінюєте позу при сидінні, читаєте книгу, дивіться уважно на все, що відбувається за вікном або отримуєте великий обсяг інформації іншими способами.

Як впоратися з нудотою у транспорті

Юрій Габорець рекомендує у таких випадках відмовитися від читання книги чи перегортання новин у смартфоні. Бажано не дивитися убік і на всі боки.

“Дивитись потрібно тільки вперед, можна вікно відкрити. І не мандрувати на порожній шлунок. Можна з’їсти щось кисленьке, можна з’їсти печиво і пити холодну воду маленькими ковтками”, — радить лікар.

Також він рекомендує за годину до поїздки прийняти препарати від нудоти — такі як церукал, метоклопраміт, домрит.

“Але пам’ятайте, що у них дуже багато побічних явищ і ускладнень. Тому краще перед поїздкою потренуватися — це крісла-гойдалки, гойдалки. І робити короткі поїздки на авто. А подорожуючи автобусом — сідайте за водієм, у легковому авто — спереду, в літаку – біля крила. І намагайтеся завжди отримати позитивні враження від подорожі”, — радить Юрій Габорець.

” ”

–>

Джерело

   

Залишити відповідь