Новини
Запрошуємо на навчання до стоматологічного факультету Буковинського державного медичного університету*

07.05.2024

БДМУ – один із найбільших закладів вищої освіти м. Чернівці. Шістнадцята річниця стоматологічного факультету цьогоріч є особливою, адже Буковинський державний медичний університет у жовтні 2024 року святкує вісімдесятирічний ювілей. Це високорейтинговий заклад вищої медичної освіти європейського типу з ідеологією випереджувального інноваційного розвитку. БДМУ перший із медичних університетів України, який став індивідуальним повноправним членом Європейської Асоціації Університетів (European University Association, EUA).

Університет включений до загального реєстру Всесвітньої організації охорони здоров’я, є членом Великої Хартії Університетів та Асоціації Університетів Карпатського регіону. БДМУ став першим із закладів вищої медичної освіти України індивідуальним повноправним членом Європейської асоціації університетів (European University Association, EUA), що дозволило йому стати учасником важливих проектів у сфері розвитку вищої школи, унікальних програм підвищення кваліфікації для керівництва закладів вищої освіти, а також познайомитися з передовим досвідом європейських закладів вищої освіти.

Спеціальність 221 “Стоматологія”. ОС “магістр”, термін навчання – 5 років (денна форма)

Професія стоматолога завжди є актуальною – поки людство існує, потреба в спеціалістах, що лікують зуби, буде постійно. На разі, на факультеті навчається приблизно 310 студентів, в тому числі іноземці, переважно з арабських країн – Єгипту, Сирії, ОАЕ. Незважаючи на військовий стан 17 студентів іноземців минулого року успішно завершили навчання та отримали диплом магістра. Деякі з них продовжили навчання в інтернатурі університету. Останнім часом можна помітити, що потік студентів трохи знизився. Але тут справа не в популярності професії чи затребуваності у фахівцях, а в тому, що Міністерство освіти ставить тепер більш жорсткі вимоги до лікарів загальної практики. З іншого боку – це велика перевага, адже спеціальність обирають ті, що справді хочуть вчитися. Усі випускники працевлаштовані та надають кваліфіковану стоматологічну допомогу у різних регіонах України та за її межами.

На сьогодні, стоматологічний факультет – це один із найпотужніших підрозділів університету. Деканом стоматологічного факультету є д.м.н., професор Білоокий В’ячеслав Васильович. На базі кафедри стоматології дитячого віку, створено фантомний та симуляційні класи, які є найкращими в Україні та повністю відповідають європейським вимогам. Базу для практики використовують університетську клініку, Обласну стоматологічну поліклініку та інші лікувальні заклади області. Можна практикуватися і у приватних клініках. До речі, аби студенти набили руку та виробили навики, тут організовують різноманітні акції – безкоштовно обстежуємо працівників різних підприємств, соціально незахищених осіб, дітей, позбавлених батьківської опіки, військовослужбовців, надаємо їм кваліфіковану допомогу. Для чого це? Для пацієнтів – це корисно, а для студентів – можливість проявити себе в професії.

Сьогодні до складу стоматологічного факультету входить 8 кафедр – Анатомії, топографічної анатомії та оперативної хірургії, Гістології, цитології та ембріології, Дитячої хірургії, оториноларингології та офтальмології, Пропедевтики внутрішніх хвороб, Ортопедичної стоматології, Терапевтичної стоматології, Стоматології дитячого віку, Хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії.

Студенти стоматологічного факультету креативні, ініціативні та різнобічно розвинуті, оскільки вони не тільки гарно навчаються, а й беруть активну участь у соціальному житті університету та регіону.

Однією з особливостей сучасності є те, що розширилася географія студентів. Сьогодні на першому та другому курсі навчаються студенти не лише з західних областей, а й з усієї України, оскільки Чернівці є одним з найбільш безпечних регіонів. Також збільшилася кількість студентів, які бажають перевестися на навчання до нашого університету, де заняття проводяться безпосередньо в клінічних залах, а не онлайн.

Зарахування вступу здійснюватиметься за результатами національного мультипредметного тесту 2022-2024 років та за результатами ЗНО 2021 року. До обов’язкових предметів входять українська мова, математика та історія України. Тестування відбуватиметься в один день. Школярі матимуть дві години на виконання завдань з української мови та математики, а після короткої перерви – ще дві години на історію України та вибраний предмет (хімія, біологія, іноземна мова, українська література та фізика). Попередньо, прохідна сума балів не повинна становити нижче 150 з урахуванням коефіцієнтів.

Чекаємо на вас, майбутніх професіоналів!

Контакти факультету:
м. Чернівці, Театральна площа, 2
+38 (0372) 52-30-72
fakultet-stomatologichniy

Ліцензія МОЗУ №000438 серія ЛВ від 20.01.2017р.

–>

Джерело

   

Залишити відповідь