Новини
Стало відомо, чи передасть Британія танки Challenger Україні

09.05.2024

Пакет військової допомоги Україні від Великої Британії, про який оголосили 23 квітня, не включає основні бойові танки Challenger.

Про це заявив міністр Збройних сил Британії Лео Дочерті, відповідаючи на запит депутата від Лейбористської партії Джона Макдоннелла на нещодавньому засіданні Палати громад, пише ukdefencejournal.org.uk.

Водночас Дочерті наголосив на суттєвій підтримці, уточнивши:

“До пакета дійсно входять понад 400 броньованих, захищених і всюдихідних машин, понад 1600 боєприпасів у вигляді ударних ракет і ракет ППО, а також додаткові високоточні ракети великої дальності Storm Shadow”.

При цьому нагадується, що раніше Велика Британія передала Україні 14 танків Challenger 2. Ці танки використовувала 82 бригада ВДВ України. Повідомлялося про те, що один із танків було знищено в бою біля Роботиного на півдні України минулого літа.

“Challenger 2 – єдина модель танка, що стоїть на озброєнні британської армії, також активно використовувався під час вторгнення до Іраку під керівництвом США в 2003 році. Є припущення, що первісне пожертвування Великою Британією танків Challenger 2 було спрямоване на спонукання інших країн НАТО надати Україні основні бойові танки”, – йдеться в повідомленні.

–>

Джерело

   

Залишити відповідь