Новини
У Чернівцях відкрили виставку творчих робіт “Джерела краси” – фото

08.05.2024

Сьогодні, 8 травня, у Чернівецькому обласному художньому музеї відбулося відкриття робіт вихованців та керівників гуртків відділу Центр творчих професій Міського палацу дітей та юнацтва “Джерела краси”.

Про це повідомляє кореспондентка molbuk.ua

Відкриття виставки розпочалося з того, що одна з учениць гуртків зіграла на флейті.

На заході представили роботи багатьох гуртків, які зроблені з бісеру, тканини, фарб, паперової лози, глини, пластику тощо.
“Ми обирали найкращі робити, у першу чергу звертали на тематику пам’ятних дат, наприклад, тут є портрети Юрія Федьковича, великодні роботи, весняні квіти, тварини, витинанки. Багато робіт декоративно-прикладного мистецтва. Також є іграшки з фетру, ляльки-мотанки, малюнок Шевченка чи інших людей”, – ділиться керівниця гуртка “Образотворче мистецтво” Чернівецької міського палацу дітей та юнацтва Олена Тимчук.

Зазвичай на виставках представлені один, або декілька гуртків, або експонати до певної тематики, однак цьогоріч організатори вирішили об’єднати весь відділ творчих професій.

Також під час виставки танцювала солістка херсонського колективу естрадно-спортивного танцю. Потім після цього вихованцям та керівникам гуртків вручали грамоти за старання.

“До нас на гурток приходить багато різних дітей, у них безліч креативних ідей. Ми спочатку вчимо теорію, а далі практика. Один із наших учнів створив із конструктора LEGO робота-козака, також діти створювали різні лампи, які вмикаюся та вимикають за допомогою клацання”, – розповідає Борис Цибуляк керівник радіогуртка.

” ”

–>

Джерело

   

Залишити відповідь