У місті Сірет (Румунія) проходить зустріч з представниками органів влади та інститутів громадянського суспільства Чернівецької області

Сокирянську міську раду представляє начальник відділу економічного розвитку, залучення інвестицій та комунальної власності міської ради Андрій Маркевич.

Захід відбувається в межах проєкту Чернівецького регіонального центру підвищення кваліфікації “Ефективна взаємодія органів публічного управління та інститутів громадянського суспільства як основа демократичної стійкості в контексті європейської та євроатлантичної інтеграції: транскордонний досвід Україна-Румунія-Республіка Молдова” , за підтримки Представництва Фонду Ганса Зайделя у м. Києві Hanns Seidel Stiftung Ukraine .

Метою поїздки є обмін досвідом, ознайомлення з кращими практиками щодо створення механізмів ефективної взаємодії органів публічного управління та інститутів громадянського суспільства.

Колеги з Румунії поділилися досвідом з реалізації низки європейських проєктів щодо облаштування громадських просторів, створення багатофункціонального соціального центру, модернізації закладів освіти.

Окремо торкнулися питань соціального захисту , медичного забезпечення та будівництва житла. Проєкти реалізуються відповідно до стратегії розвитку громади, на першому етапі було залучено близько 30 млн. євро з європейських фондів.

Новини Сокирянщини – Північно-Бессарабський край в Україні

Залишити відповідь